Зимата няма да изненада Пътната агенция

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) е в пълна работна готовност за посрещане на зимата, заяви пред "Дарик Радио" ръководителя на дирекция "Поддръжка на пътища" инж. Георги Златев. По думите му от бюджета на пътната агенция са заделени необходимите средства, а по предварителни разчети се очакват приблизително същите разходи като през миналата година - между 30 и 35 млн. лв.


Златев съобщи още, че във всички области в страната има сключени 4-годишни договори за зимно почистване и поддръжка на пътищата. Единствено в Бургас няма сключен договор с обслужваща фирма, но в областта ще се почиства. "Предприели сме необходимите действия, така че действащият към момента договор да даде възможност за осигуряване на проходимостта на пътищата при зимната обстановка", каза той.


По думите му фирмите разполагат със специализирана техника за почистване на пътищата през зимния сезон, като вече са в АПИ така наречените оперативни планове за зимно почистване и съгласно тях е направен разбор на необходимите машини, на съответните по-тежки участъци, така че да няма проблеми през зимата. Той изрази надежда тази година зимата да не предизвика изненада.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK