КЗК отмени решение за охрана на лозарски обекти

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени заповед за възлагане на  обществена поръчка във връзка с охрана на Експериментална база и Опитна винарска изба към производствено-експериментална база на Института по лозарство и винарство в Плевен.


Фирма "Експрес Секюрити Сот" ЕООД, която е класирана на първо място, е дала цена за изпълнение с 9% по-ниска от останалите предложения. Предложената цена е при минимална месечна работна заплата за пълно работно време от 240 лв. Тази цена обаче е под минималния осигурителен праг, определен за този вид професия.  Според закона охранителните услуги се осигуряват на 285 лв. КЗК приема, че представената писмена обосновка на фирмата е в нарушение на трудовото и социалното законодателство и не съответства на посочените условия за провеждане на процедурата, затова връща преписката за продължаване от етап разглеждане на офертите на участниците.  

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK