Агенцията по храните затвори два обекта за производство на безалкохолни напитки

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) затвори два обекта за производство на безалкохолни напитки в Плевен и Монтана. Двете предприятия получиха заповеди за спиране на дейността заради несъответствия с хигиенните и технологични изисквания, съобщават от агенцията.


От 12 септември до 7 октомври 2011 г. БАБХ е извършила над 14 хил. проверки. Издадени са 1345 предписания, 346 акта за административно нарушение и е прекратена дейността в 61 обекта. Бракувани са 3.46 т хранителни продукти, а в затворения плевенски завод са спрени от реализация 4242 л безалкохолни напитки.


Преобладават нарушенията свързани с лоша текуща хигиена, пропуски в системите за самоконтрол, неспазване на разделното съхранение на хранителни продукти, липса на придружаващи документи за произход на храната и търговия на храни с изтекъл срок на годност.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK