Бургас, Монтана и Ловеч са общините с най-висок рейтинг, според изследване

Общините Бургас, Монтана и Ловеч имат най-висок рейтинг в страната. Това показва изследване на гражданската организация Движение за национално единство и спасение (ДНЕС) - Варна проведено съвместно с изследователската агенция ЕСТАТ. Проучването е направено през септември и обхваща 7 области от дейността на общините, предава БТА.


Резултатите сочат, че най-ефективни са общинските администрации в Ловеч и Разград. Община Варна е 21-ва в страната, тъй като администрацията в крайморския град не спазва сроковете за отговор на заявления на гражданите и невинаги осигурява достъп до обществена информация.


По показателя финансова стабилност първо място в страната заема София-град, следвана от Бургас и Варна. На дъното на класацията са Пазарджик и Кюстендил.
Изследването показва, че най-много обжалвани процедури за обществени поръчки има в Русе, Видин и Силистра. С най-висок рейтинг по този показател са Кюстендил, Монтана и Пазарджик.


Направените проучвания сред гражданите за работата на местната власт показват, че най-доволни са хората в Бургас, Пазарджик и Монтана. По отношение на инфраструктурата на водещи места са поставени Бургас и Хасково, а най-лоша оценка е дадена от жителите на Сливен, Видин и Ямбол.


Като цяло от живота в общината - образование, спорт, отдих, развлечения, са най-доволни хората в Бургас, Варна и Стара Загора. Най-слаби оценки по този показател дават живеещите във Видин, Сливен и Враца.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK