Лъчезaр Богданов: БДЖ e българският еквивалент на Dexia

Губещите предприятия са най-сериозният риск пред Бюждет 2012 г. Това коментира пред "Дарик Радио" икономистът от "Индъстри Уоч" Лъчезар Богданов. По думите му БДЖ е българският еквивалент на банка Dexia за Белгия, тъй като страната трябваше да спасява финансовата институция заради закупените гръцки облигации.


Богданов посова, че средносрочните прогнози на правителството за заетостта се провалят, защото вместо да расте, тя продължава да спада. Според него за правителството ще е много трудно да балансира бюджета за следващата година най-вече заради заетостта, колебливото удържане на фронта по отношение доходите в държавния сектор, пенсиите и социалните плащания. "Средносрочната фискална рамка залагаше да няма промяна до 2013 г., тоест през 2011 г. и 2012 г. да няма никакви увеличения, но моето усещане е, че има риск това да се промени", казва Богданов пред "Дарик Радио". Икономистът посочва, че БДЖ, някои топлофикации и други дружества в сферата на енергетиката са много големи рискове.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK