20 ГОДИНИ УСПЕШНО ПАРТНЬОРСТВО                                                     АВТОМОБИЛИ СИТРОЕН И АВТОМОТОР КОРПОРАЦИЯ

Специално за повода пристигнаха директорът на Ситроен Испания и южна Европа – г-н Алфредо Вила Бланко и зоновият мениджър за южна Европа – г-н Жан-Кристоф Каландо. Присъстваха и посланикът на Република Франция в България – Негово Превъзходителство Филип Отие, представители на бизнеса, известни български лица от  шоубизнеса и спорта, представители на медиите, клиенти и приятели на Автомотор Корпорация. Солистите на Нов симфоничен оркестър, дългогодишен партньор на компанията, посрещнаха гостите и изнесоха концерт в три части. Солистите на Софийската опера и балет изпълниха миниатюра-ремикс по балета Лешникотрошачката на Чайковски и миниатюра-ремикс по музика на Шопен. Водещата на събитието, едно от най-известните лица на БНТ -  Мира Добрева, беше ослепителна с тоалет на BCBG Maxazria.


МАРКАТА СИТРОЕН НАКРАТКО


Автомобили Ситроен е част от групата PSA Пежо-Ситроен, втория автомобилен конструктор в Европа. Вече повече от 90 години, Марката е символ на креативност, иновации и нови технологии. Ситроен присъства в над 80 държави с 10 000 точки на продажба. През 2010 са реализирани 1 460 000 автомобила. За последните 12 години ръстът на продажбите е 30%. През 2009 г на света беше представен обновеният, динамичен и модерен  корпоративен имидж на Ситроен, и новата гама автомобили DS, която само за 2 години позиционира 3 модела в премиум сегмента. Първият модел от линията, СИТРОЕН DS3, надминава всички очаквания  с 107 000  продажби до септември 2011. Вторият модел – DS4, лансиран през тази година, вече има над 15 000 поръчки. В края на годината ще бъде пуснат в продажба и DS5. Ситроен предлага в своята гама два електрически модела и един дизелов хибрид. Марката е новатор и в сферата на услугите, тя е първия автомобилен конструктор който предлага цялостна услуга за мобилността – СИТРОЕН MULTICITY. Ситроен е пионер и в рали спорта. Пилотът Себастиан Льоб, който от този сезон се състезава с DS3 WRC е седем кратен световен шампион в рали  шампионата.
АВТОМОТОР КОРПОРАЦИЯ НАКРАТКО


Автомотор Корпорация е официален вносител на марката Ситроен за България от 1991 г. Днес, компанията  е с уставен и резервен капитал от 22 милиона лева, като почти всички служители са и нейни  акционери, и в структурата й се включват 19 фирми. Автомотор Корпорация бързо развива една от най-големите национални дистрибуторски  мрежи в България. Към момента фирмата има 21 оторизирани центъра, позиционирани на ключови места в 16 града. Фирмата е доставила 26 000 автомобила на своите клиенти. Един от основните приоритети за компанията е обучението и квалификацията. За двадесет години са реализирани над 68 000 човекочаса обучение за технически кадри, осъществени са и редица търговски обучения във Франция и България. Фирмата е  първата в бранша, която се сертифицира по ISO.   


ЕКИПЪТ НА АВТОМОТОР КОРПОРАЦИЯ


Най-ценният капитал на Автомотор Корпорация са хората. Квалификацията, непрекъснатото обучение и самообучение са основен приоритет, залегнал в стратегията на фирмата. За 20 години много ръководители и специалисти са обучени в Ситроен Франция, създаден е международен център за обучение, първоначално в град Бургас, след това в София , в който са се обучили стотици кадри от България, Румъния, Сърбия и Македония. Провеждани са и редица курсове от френски специалисти у нас. Днес, в компанията и нейната мрежа  работят над 600 души професионалисти в своята област.  ГОЛЕМИ КЛИЕНТИ Благодарение на дългогодишното си партньорство с Автомобили Ситроен и качеството на предлаганите продукти и услуги, Автомотор Корпорация налага своя имидж на стабилен партньор и висококонкурентен доставчик. Корпоративни клиенти на фирмата са:- Министерство на Здравеопазването с над 800 доставени линейки за нуждите на спешна медицинаска помощ- Министерство на Вътрешните Работи с 200 доставени автомобила за нуждите на Гранична полиция по изпълнение на програма Шенген- Министерство на Образованието- Министерство на Правосъдието- Български пощи- Маршрутни таксита София- OfficeOneSuperstore- Куриерските фирми UPS, DHL, Ин Тайм- Банките ДСК, Уникредит Булбанк- Астра-Зенека, Сервие- ЕОН и др.


УСПЕШНИ ПАРТНЬОРСТВА


Автомотор Корпорация изгражда имиджа си на социално отговорна компания, която допринася за развитието на обществото чрез множество инициативи и партньорства, подпомагащи изкуството, културата и спорта. Десетките  успешни партньорства през годините  са довели до българската публика по-близо бележити наши сънародници и известни лица от световния елит.  Фирмата е спонсор на експедиция на връх Макалу в Хималаите (6 600м), детски музикален фестивал "Милион чудеса";  Държавно първенство по ски за журналисти; Международен спортен работнически фестивал, организиран от Българска работническа федерация; тенис турнир на вестник Пари, футболен клуб Левски. Фирмата организира първото по рода си в България Рали шоу на жълтите павета в София с участието на 7-кратния световен шампион в WRC, пилотът на Ситроен Себастиан Льоб.Автомотор Корпорация е дългогодишен партньор на Международен балетен конкурс Варна (първия професионален международен балетен конкурс в света) и Празници на изкуствата Аполония. През годините фирмата подкрепя редица български артисти, множество прояви в сферата на модата – конкурси за красота, Алманах на българската мода, Златна игла; телевизионни предавания, реалити формати и благотворителни прояви. Фирмата е била официален превозвач на световно известни лица посещавали България като режисьора Люк Бесон и жената с най-дългите крака в света – топ модела Адриана Карембьо. През годините водещи български фирми като Шуменско пиво, Банкя, Лакост, списание Cosmopolitan, 2BE, Джеф, Айко избраха автомобилите Ситроен за реализация на своите промоционални кампании. 


НАЦИОНАЛНИ И МЕЖДУНАРОДНИ ПРИЗНАНИЯ


За двадесетте години присъствие на пазара, автомобилите Ситроен и екипът на  Автомотор Корпорация получават редица награди. Моделите С2, С3 и С5 получават златен медал от Пловдивския международен панаир, за автомобил на годината в България са избирани моделите С4 и С5, и моделите Немо и Джъмпи в категория ван .С3 печели наградата на Autobest, С6- наградите Интериор на годината и Бизнес автомобил на годината в конкурса Play cars. Концептуалният модел C-Metisse печели наградата Автомобил на утрешния ден. Автомотор Корпорация печели награда Златен лъв от Произведено в България за производство на линейки. Марката Citroën е избрана за Superbrand  в България. Автомотор Корпорация получава най-високото отличие от Автомобили Ситроен за цялостната си дейност – трофей Магелан. През 2009 г интернет страницата на фирмата печели второ място в конкурса "Сайт на годината", категория "корпоративен сайт".През 2007 година генералният директор на Автомотор Корпорация, г-н Кирил Сандов е номиниран с указ на френския президент за Кавалер на Националния орден за заслуга , а през 2008 година – президентът Георги Първанов го награждава с най-високото българско отличие - Орден Стара Планина. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK