Плевнелиев: Президентската институция ще бъде трамплин за икономиката

Кандидат-президентската двойка Росен Плевнелиев и Маргарита Попова обещаха на работодателските организации да им съдействат за провеждането на диалог за начина, по който се харчат парите в бюджета. Плевнелиев посочи, че ще се потърси възможност чрез президентската институция да има по-добра обосновка за начина, по който се планират и управляват разходите на държавата. "Ще има представителност на работодателските организации, защото ние гарантирахме, че президентската институция ще бъде трамплин, за да може икономиката да се развива", посочи Плевнелиев.Той обяви още, че президентът ще има активно присъствие в Народното събрание.


Кандидатът за президент на ГЕРБ обяви, че за него абсолютен приоритет е осигуряването на по-добра услуга за бизнеса, което включва административна реформа и електронно правителство, за да има модерно работеща и отговорна администрация. Плевнелиев посочи още, че ще се постарае идеите за реформи при пенсионното осигуряване, здравеопазването, образованието и пазара на труда да станат част от дневния ред на новата президентска институция.


"Обединихме се около това, че външната политика на България трябва да бъде икономизирана и да търси конкретните ефекти за икономиката и националния интерес", каза още Плевнелиев.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK