Делегация на "Газпром" ще посети Румъния

Представителите на компанията ще се срещнат с румънския премиер и ще обсъждат възможностите за инвестиции в петролния сектор Делегация на руската енергийна компания "Газпром" ще пристигне в Румъния утре, за да обсъди  възможностите за инвестиции в петролния сектор с румънския премиер Емил Бок, съобщава БТА. Основният интерес, който проявява гиганта е за развитие на мрежа от бензиностанции.


"Газпромнефт" е петролното подразделение на руския гигант, което притежава сръбската компания НИС.  През 2009 г. "Газпромнефт" плати 400 млн. EUR за 51% от акциите на НИС, а през март тази година увеличи участието си до 56.15%, като за това плати други 40.3 млн. EUR.


В началото на септември НИС обяви, че иска да разшири дейността си в Румъния, България, Унгария и Босна и регистрира филиали в тези страни.Целите на компанията са да стане регионален лидер на пазара, като утрои производството си на нефт и удвои продажбите до 2020 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK