blizoo откри новия си Мрежови център за наблюдение

Новата инфраструктура позволява подробен непрекъснат мониторинг на националната мрежа на оператораТелекомуникационният оператор blizoo откри днес новия си Мрежови център за наблюдение (НОК). Центърът е звеното, което следи за изправността на националните мрежи на blizoo в България и Македония 24 часа в денонощието. Инвестицията в центъра възлиза над 2 млн. лв., а в него работят 5 човека на всяка смяна. Новият НОК разполага с високотехнологични системи за мониторинг на HP, които регистрират и сигнализират за проблеми, както на локално ниво за конкретно населено място, така и за такива, които засягат даден регион или по-голяма част от националната мрежа.


Дежурните оператори в НОК са отговорни за осигуряване нормалната работа на мрежовото оборудване, свързаността в мрежата, всички сървъри, основното и резервирано захранване, климатизацията на помещенията, качеството на всички телевизионни и радио канали, гласовите и интернет услуги, както и множеството специфични услуги на корпоративните клиенти.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK