Carrefour очаква 15-20% спад на приходите си за 2011 г.

За втори път това тримесечие веригата промения прогнозите сиВтората най-голяма търговска верига в света Carrefour преразгледа към понижение прогнозите си за приходи за 2011 г. Това е второто понижение за три месеца и показва, че компанията очаква спад в печалбата от 20% на фона на срива в Европа. 


"Сблъсквайки се с все по-несигурна среда, от гледна точка на предпазливост, преразглеждаме оперативната си печалба за 2011 към спад от 15-20%", обяви главният изпълнителен директор Ларс Олафсън. През август веригата очакваше спад от 15%.


Carrefour отбеляза спад от 4.9% на бората в Париж, което е най-резкия спад на индекса във Франция. Компанията коригира цените си и прави реконструкция на най-големите си магазини по програмата Reset, насочена към справяне с вътрешната конкуренция. За сравнение конкурентната компания Casino Guichard-Perrachon отбелязва 21% ръст в приходите, благодарение на растежа в Южна Америка и Азия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK