Уорън Бъфет е спечелил над 62.8 млн. USD през 2010 г.

Американският милиардер Уорън Бъфет обяви, че през 2010 г. е спечелил малко повече от 62.8 млн. USD, съобщи БТА. Той е споделил данните в писмо до конгресмена Тим Хюлскамп от републиканската партия, с когото имаха спор по повод идеята на Бъфет за въвеждане на по-високи данъци за най-богатите.


Коригираният му брутен доход е 62 855 038 USD, а облагаемият, който се получава след изваждането на данъчни облекчения и определени удръжки като дарения и местни данъци, е 39 814 784 USD.През лятото американският инвеститор разкри, че през миналата година е платил над 6.9 млн. USD федерални данъци, което е 17.4% от облагаемите си доходи. Според Бъфет данъчната ставка е прекалено ниска особено в сравнение с данъчното облагане на хората от средната класа. Бъфет е един от козовете на Обама в опитите му за налагане на по-високи данъци на богатите, срещу което републиканците продължават да възнегодуват. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK