Над 25 пратки с фалшиви стоки задържат месечно митничарите

Над 25 пратки с фалшиви стоки задържат ежемесечно служителите на Агенция „Митници", съобщиха от пресцентъра на институцията.


Нараства броят на задържаните опаковки за козметика, стикери и етикети. От началото на годината са задържани над 200 000 такива артикули, предназначени за модни и козметични поизводства.


Фалшивите опаковки и етикети далеч не са патент само на модния бранш. Фалшифицират се и продукти на лидери в IT сектора, като например задържаните 3082 самозалепващи се стикери с марката Apple. Те пристигнали с пощенска пратка от Китай.


Едно от най-големите разкрития за тази година е задържането на 20,160 млн. броя заготовки за кутии Marlboro. Те са спрени от мобилна митническа група в района на Лом на път за Австрия. Заготовките били описани в транспортните документи като обикновен картон. С този случай броя на задържаните от началото на годината фалшиви опаковки и етикети достига 21 милиона.  

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK