Sony Ericsson се ориентира изцяло към смартфони

Производителят на мобилни телефони Sony Ericsson обяви днес при представянето на резултатите си за третото тримесечие, че планира да пренасочи продуктовия си портфейл изцяло към смартфони през 2012 г., съобщава БТА. Групата информира, че е подобрила финансовите си показатели на тримесечна основа, заличавайки нетната загуба от 50 млн. EUR за второто тримесечие до нулев резултат за третото тримесечие. За същия период на миналата година компания бе на чиста печалба от 49 млн. EUR.


На тримесечна основа оборотът на Sony Ericsson е нараснал с 33% до 1.58 млрд. EUR, а спрямо третото тримесечие на 2010 г. се е понижил незначително. Компанията обяви, че нейните смартфони Xperia, използващи операционната система Android, в момента покриват над 80% от общите й продажби и догодина ще ориентира портфейла си изцяло към смартфони. Групата, която е смесено дружество на шведската Ericsson и японската Sony, е изчислила, че контролира между 11 и 12% от световния пазар на смартфони с Android.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK