СИБАНК договори кредитна линия от 30 млн. EUR

СИБАНК договори кредитна линия от 30 млн. EUR от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Средствата ще се използват за кредитиране на малки, средни и междинни (с до 3000 служители) предприятия. Чрез този заем, банката ще може да подпомага компании с по-изгодни условия за изпълнение на инвестиционни проекти и оборотни средства. Минималният срок за проектите е две години, а ограничения за минимален размер няма. Кредитите могат да достигнат до 12.5 млн. EUR.


Това е втората кредитна линия, която СИБАНК договаря с ЕИБ. Първата беше отпусната през 2008 г. и споразумението беше на стойност 25 млн.EUR. "По-голямата част от сумата беше усвоена от над сто малки и средни предприятия в България и очакваме пълното условия в идните няколко дни", заяви Петър Андронов, главен изпълнителен директор на СИБАНК. По думите му кризата не бива да се счита само като опасност, а и да бъде възможност за инвестиции за нови начинания и разширяване на производствени мощности.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK