Започва обсъждане на процедури по ОП "Конкурентоспособност" на стойност 70 млн. EUR

До първите месеци на 2012 г. ще бъде отворен целият финансов ресурс на оперативната програма, съобщават от Министерството на икономикатаЗапочва обществено обсъждане на две процедури по ОП "Конкурентоспособност" на стойност 70 млн. EUR, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).


По процедурата за
"Инвестиции в зелена индустрия"
предприятията могат да получат безвъзмездна финансова помощ на стойност 40 млн. EUR.  Целта на процедурата е българските големи предприятия да се насърчатда  внедряват технологии, свързани с опазването на околната среда, ефективно използване на отпадъчните продукти и намаляването на енергоемкостта на производството.


За
"Подкрепа за научноизследователската и развойна дейност на българските предприятия"
се отпускат 30 млн.  EUR.  Процедурата е насочена към насърчаване на пазарната реализация на  успешни изследователски и развойни проекти в сътрудничество с научни организации и университети.
Документрация за новите процедури може да се открие на сайта на ОП "Конкурентоспособност". Коментари по процедурата за инвестиции в зелената индустрия могат да се изпращат до 24 октомври, а по тази за научноизследователска дейност – до 21 октовмри на адрес [email protected] .


Министерството планира да отвори за договаряне целият финансов ресурс на програмата за конкурентоспособност до първите месеци на 2012 г., съобщават още от МИЕТ. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK