Handelsblatt публикува интервю без отговори

Интервюто" е с шефа на BNP ParibasАвторитетният немски ежедневник Handelsblatt отпечата интервю с въпроси към Бодуен Прот, главен изпълнителен директор на BNP Paribas, но без отговорите му, съобщава Bulgaria On Air. Преди две седмици редакторите на вестника Никол Бастиан и Роберт Ландграф се срещнали с Прот и разговаряли с него. Впоследствие PR отделът на банката многократно преработвал отговорите, докато накрая решил да оттегли изцяло отговорите.


Пояснението към интервюто, носещо заглавието "Все още ли спите спокойно?", гласи: "С оглед на актуалното положение в банковия сектор от банката не искаха вече да се изказват. Handelsblatt отразява интервю без отговори - представително за един финансов елит, който си е глътнал езика".


След отпечатването на интервюто от BNP Parbas публикуваха вариант на отговорите на Порт на собствения си сайт. В европейската журналистическа практика е абсолютно недопустимо интервютата да се редактират от интервюираната страна, отбелязва Bulgaria On Air.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK