Стоичков стана почетен консул на Испания

Министърът на външните работи Николай Младенов удостои с консулския патент за почетен консул в Испания Христо Стоичков. Седалището на Стоичков ще бъде в Барселона с консулски окръг автономните области Каталуния и Арагон.


"За мен е чест да връча на големия български човек и футболист плакета за почетен консул в Каталуния и в автономната област Арагон", заяви по време на церемонията Младенов. Той беше категоричен, че Стоичков ще помага и в бъдеще на българите в Каталуния. "Г-н Стоичков, убеден съм в работата си ще продължи да помага на всички българи, които се обръщат за съдействие към него и да бъде връзката на България с местната власт. Христо, добре дошъл в нашия екип", бяха думите на Младенов.


Христо Стоичков, от своя страна, каза, че е благодарен за признанието на труда му и за спортната му дейност, както и за познанствата, които е изградил като спортист. "В момента живеят над 17 хиляди българи в Каталуния, така че тази връзка ще стане още по-силна. И аз ви уверявам в това, че всички мои контакти, всички мои приятелства, които имам аз в Каталуния, ще имаме възможност тези хора да посетят България", каза Стоичков.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK