Борисов: Догодина хората ще си пият кафето в Пловдив, а после ще отидат да се изкъпят в Бургас

Премиерът обяви, че още 2.5 млн. лв. ще бъдат инвестиране в знаковия за Пловдив археологически комплекс "Одеон"Премиерът Бойко Борисов днес откри най-голямото съоръжение на магистрала "Тракия" - кръстовището при Стара Загора, а по-късно даде и началото на строежа на спортен комплекс в Пловдивския университет. В програмата му за деня е включено и фициалното откриване на нов производствен корпус на "Биомашиностроене" АД. Днес е добър ден, коментира Борисов, цитиран от Агенция "Фокус", като визира не само откриването на новите обекти, а и визитите на важни представители на европейски институции в страната. В своя характерен стил премиерът коментира след откриването на кръстовището при Стара Загора:"Догодина хората ще си пият кафето в Пловдив, а след това ще отидат да се изкъпят в Бургас", тъй като магистралата трябва да бъде готова до края на 2012 г. По време на ревизията на строителството на Римския стадион в центъра на Пловдив, Борисов отбеляза, че проектът може да си съперничи със софийското Ларго. Правителството ще отпусне средства за още един знаков археологически комплекс в Пловдив – "Одеон", каза премиерът. Той обяви, че 2.5 млн. лв. ще бъдат дадени, "за да има археологически ценности и обекти за хората". Според него имаме историческо богатство, за което чужденците могат само да завиждат. "Парите ще се възвърнат и хората ще се радват на това, което сме направили", сподели Борисов пред местните репортери.


В понеделник, 17 октомври, премиерът ще открие реконструираната водопроводна мрежа на с. Габра, община Елин Пелин. Проектът, на стойност над 4 044 026 лв. е осъществен по Програмата за развитие на селските райони. Реконструирани са 16 718 м. водопроводи, с което е подобрено качеството на водоснабдяването и е осигурено по-отговорно използване на водния ресурс.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK