Жозеф Дол: България си върши добре работата с европейските институции

С присъствието си тук показахме, че България си върши добре работата с европейските институции. Това каза на пресконференция след края на заседанието на политическото бюро на ЕНП председателят на групата на Единната народна партия (ЕНП) в Европарламента Жозеф Дол.


Трябва да се повишава жизненото равнище, трябва да има инвестиции, но трябва да има и баланс при управлението в държавата - мисля, че България върши чудесна работа в тази посока, каза Дол. Той посочи, че разликата между десните и социалистите е в това, че при десните се харчи толкова, колкото има. България трябва да се поучава от това, което се случва във Франция и Испания, за да не се случва това и тук, заяви Дол.


Ръководителят на групата депутати от ГЕРБ в ЕП Андрей Ковачев посочи, че "повече Европа" означава и по-строг контрол към държавите, които не спазват финансовата дисциплина. Очакваното подобряване на жизнения стандарт в България започва да се усеща, но това не става толкова бързо, колкото ни се иска, допълни Ковачев.В отговор на въпрос Дол посочи, че България не е единствената, която не приема общоевропейския данък върху банковите транзакции. Ако бях в Париж, със сигурност и френският министър щеше да е за това този данък да отива в местния бюджет, а не в общностния, каза Дол.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK