МВР издава документи за самоличност  с увеличено работно време

Звената за издаване на документи за самоличност ще са с увеличено работно  време в седмицата преди изборите и на пълен работен ден на 22 и 23 октомври. Това съобщиха от МВР. Всички, чиито лични карти са с изтекъл срок, ще могат да гласуват, само ако са подали заявление за издаване на нова лична карта.


Документите ще се издават ускорено или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност  или лична карта с изтекъл срок на валидност, с което да може да се гласува. Необходимите удостоверения ще бъдат издавани само при липса  на възможност до края на работния ден на 21 октомври да бъде готова новата лична карта.


За издаването на удостоверения всички лично могат да подават искане в периода от 17 октомври до 15.00 ч. на 23 октомври в СДВР, всички районни управления в София и в регионалните  дирекции в страната, както и техните районни. От 15.00 до 17.00 ч. в изборния ден заявления ще се подават  в СДВР, регионалните дирекции и районните управления в София.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK