Игралната индустрия иска нови промени в проектозакона за хазарта

Сред спорните въпроси са рекламата на хазартни игри, данъчните облекчения и цялостната държавна стратегия в областтаДържавата няма ясна стратегия за развитието на хазартния бизнес у нас, казаха представители на Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия (БТАПОИИ) на пресконференция днес. Според Ангел Ирибозов, председател на Управителния съвет на БТАПОИИ, по време на дългото обсъждане на новия Закон за хазарта не е станало ясно какво е мястото на игралната индустрия в икономическия живот на страната и как правителството вижда бъдещето на индустрията.


Бизнесът очаква ясни индикации за това какво се очаква от него като инвестиции, заетост, приходи в бюджета, туристическия поток, дял в БВП и други. От новия закон обаче могат да се правят само косвени изводи за намерението на държавата, казва Надя Христова, член на УС на БТАПОИИ. Представители на европейската федерация на игралната и развлекателната индустрия EUROMAT потвърдиха, че световната тенденция е към либерализиране на регулациите по отношение на игралния сектор.


Проектозаконът за хазарта беше одобрен на заседание на Министерския съвет от 13 октомври и вече е на етап гласуване в Народното събрание. Обсъждането му продължава и заинтересуваните фирми от бранша ще бъдат поканени да изразят своето становище, каза Калоян Кръстев, председател на Държавната комисия по хазарта. Той допълни, че законът вече е бил одобрен и от Европейската комисия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK