Philips ще съкрати 4500 работни места

След като отчете най-ниската печалба за последните две години, компанията ще се опита да оптимизира работата сиPhilips планира да съкрати 4500 работни места, за да възстанови приходите си, след като печалбата за тримесечието се срина до най-ниското си ниво за последните две години, а компанията не прогнозира скорошно възстановяване, съобщава Bloomberg. 1400 от съкратените работни места ще бъдат в Холандия.


Със съкращенията компанията очаква да спести 800 млн. EUR, се казва в изявление на Philips. Печалбите на най-големия производител на електрически крушки в света са се сринали до 368 млн. EUR за третото тримесечие, докато преди година са били 647 млн. EUR. Очакванията на анализаторите анкетирани от Bloomberg са били за 341 млн. EUR. Приходите са паднали с 1.3% до 5.39 млрд. EUR, което отговаря на очакванията.


Изпълнителният директор на Philips, Франс ван Хоутен казва, че съкращенията са неизбежни за възстановяването на компанията и са отговор на икономическите препядствия. Philips планира да прекрати производството си на телевизори до края на годината и преразглежда нивата на мениджмънта си, като цели да опрости структурата на компанията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK