С 60 млн. лв. повече ще поиска съдебната власт да се увеличи бюджета й за 2012 г.

За догодина от ВСС са поискали да разполагат с 450 млн. лв.С над 60 млн. лв повече ще поиска съдебната система за 2012 г., така че бюджетът й за догодина да стигне 450 млн. лв., това съобщи "Медиапул" , цитирайки информация на Висшият съдебен съвет. Законодателството предвижда парите за съдилищата да се гласуват от Министерството на правосъдието, което трябва да внесе проект за обсъждането му във Висшия съдебен съвет.


Вдигането на бюджета е постоянна практика на съдебната практика, като всяка година се искат от 50 до 100 млн. лв. повече. Повтарящ се сценарий е и парламентът да ореже сумата до тази одобрена от правителството. Министерски съвет няма право да гласува бюджета, но има право да внася промени, след което депутатите трябва да гласуват предвидените средства. 387 млн. лв . беше бюджетът, който съдебната власт получи тази година.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK