ГЕРБ с мнозинство, ако парламентарните избори бяха сега

Управляващата партия би получила мнозинство, ако сега се проведат парламентарни избори, показва проучване ГЕРБ би получила абсолютно мнозинство на парламентарни избори ако се проведяха сега, съобщава Юлий Павлов от Центъра за анализ и маркетинг пред dariknews.bg. Според национално представително проучване, проведено между 30 септември и 9 октомври сред 1024 души, за ГЕРБ биха гласували 33% от анкетираните, за БСП - 17.4%, за ДПС - 6.3 %, за Атака - 3.7%, за РЗС - 1% и за ДСБ - 0.8%. Около 60% от участвалите в анкетата, които са с десни убеждения твърдят, че ще подкрепят ГЕРБ.


52% от анкетираните заявяват твърдо намерение да гласуват на предстоящите избори, а други 22.6% ще гласуват, но все още не знаят за кого.


Най-висока подкрепа за предстоящите президентски избори има двойката на ГЕРБ Росен Плевнелиев - Маргарита Попова, за които ще гласуват 33.8% от анкетираните. Втората и трета позиция са за двойките Ивайло Калфин и Стефан Данаилов - 17.9% и за Меглена Кунева и Любомир Христов - 9.7%. При балотаж между Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин, резултатите биха били 44% за Плевнелиев, срещу 20% за Калфин. Ако пък балотажът е между Плевнелиев и Меглена Кунева, то тогава кандидатът на ГЕРБ ще получи 41.8% от гласовете, срещу 20.2% за Кунева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK