"Топлофикация - София" готова да пусне парното

Дали ще бъде пуснато парното зависи от метеорологичната прогноза"Топлофикация - София" има готовност за поетапно пускане на парното в столицата, съобщава агенция "Фокус". Традиционно процесът започва от детските градини и яслите, учебните заведения и болниците. Жилищните и административните сгради са последни, като над 330 сгради в София имат работещо отопление и в момента.


Изпълнителният директор на "Топлофикация - София" коментира, че дружеството е в пълна готовност да пусне парното веднага, но окончателното решение ще бъде взето днес, когато има по-дългосрочна прогноза за времето. Той допълва, че въпреки студения уикенд през следващите седмици се очаква по-сериозно затопляне с температури близки до 20 градуса.


Едно от изискванията в Наредбата за топлоснабдяване, за да се премине към масово пускане на парното е, дългосрочна прогноза за трайно застудяване, а другото условие е да има три поредни дни със среднодневна температура под 12 градуса.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK