Събитията днес

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков ще открият днес в Русе първия етап от проекта за "Изграждане на речна информационна система в българската част на р. Дунав – БУЛРИС".


Министър-председателят Бойко Борисов ще посети градовете Монтана и Ботевград. В 12 ч. той ще открие трите ремонтирани корпуса на МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана. Общата стойност на строително-монтажните работи е 1 600 000 лв. Средствата са осигурени от фонд "Енергийна ефективност". По-късно през деня премиерът ще открие нови пречиствателни станции за питейни води в Ботевград и село Литаково. Средствата за тях са осигурени от държавния бюджет. За първата те са 920 000 лв., за втората - 500 000 лв.


Днес ще бъде даден стартът на новата система за теоретични изпити на кандидат-шофьорите. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски  ще присъства на събитието. Началото е от 10.00 ч. в изпитния център на ИА "Автомобилна администрация" в сградата на Министерството на транспорта.
Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов ще открие обновено отделение за стационарно лечение на пациенти с мултирезистентна туберкулоза в Специализираната болница за лечение на белодробни заболявания в Габрово.


Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще направи проверка на Центъра за социална рехабилитация и интеграция "Детелина" в Борово, област Русе, в 10 часа. В 12 ч. Министърът ще посети обществената трапезария в Разград. В 13 ч. в сградата на областната управа Младенов ще се срещне с регионалните структури на социалното министерство, работодатели и синдикати. В 14 ч. е предвиден брифинг.


В 15 ч. министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще открие новоизградена инсталация за предварително третиране на излезли от употреба оловни акумулаторни батерии в град Долна баня.


Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще връчи сертификат за инвестиция клас "А" на "Луфтханза Техник София" ООД - от 10.00 часа на ул. "Славянска" 8.  На събитието ще присъства и посланикът на Германия в България Матиас Хьопфнер.


От 11:00 часа, във фоайето на информационния център на НДК (вход А5, партера), ще се проведе пресконференция по повод 35-ото издание на специализираното изложение за архитектура, строителство и обзавеждане "Стройко 2000". То ще се проведе от 19 до 25 октомври 2011 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK