КЗК даде зелена светлина на "Юниливър" да придобие сладоледите Дарко

Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиване на самостоятелен контрол от Юниливър НВ, Холандия и дъщерното му дружество "Юниливър България" ЕООД, върху бизнеса за производство и продажба на сладолед на "Дарко" ЕАД и "Айс Лайн" ЕАД, София.


Юниливър планира да разшири бизнеса на Дарко и да увеличи избора на потребителите като допълни портфейла с продуктите Algida. Компанията възнамерява да изследва и възможностите за износ.


От антимонополния орган уточняват, че анализът на сделката е показвал, че пазарът на сладолед в България е конкурентен и с ниски бариери за навлизане.  Очаква се в резултат на концентрацията Юниливър да разшири пазарното си присъствие в интензивна конкуренция с Нестле, което би оказало положителен ефект на пазара. Комисията счита, че придобиването няма да доведе до установяване на господстващо положение, което би могло да попречи на ефективната конкуренция.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK