Европейският парламент купува бизнес център в София за 8.2 млн. EUR

До края на годината трябва да бъде финализирана сделката с Европейския парламент за продажбата на 7-етажния бизнес център на ул. "Г. С. Раковски" в София, съобщи Веселин Генчев, изпълнителен директор на "Фонд имоти" АДЦИС.  В нея трябва да се помещава българското представителство на Европейската комисия. В момента в сградата се извършват довършителни работи. Прехвърлянето на собствеността на сградата ще стане, след като тя има разрешение за ползване, което се очаква да бъде получено до края на годината.


Цената, на която се продава бизнес сградата, е 8.2 млн. EUR, като в нея обаче се включват и довършителни работи. Първоначално беше обявена цена от 9 млн. EUR, но по-късно е намалена.   Бизнес сградата е с площ около 2523 кв. м, с офиси, приемни помещения и подземен паркинг. 80% от собствеността върху имота на ул. "Раковски" ще е на Европейския парламент, а останалите са обезщетение на частно лице, собственик на земята. Европейската комисия на годишни вноски ще възстанови 60% от сумата, която ще плати парламентът.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK