Tepco ще поиска 9.1 млрд. USD от японското правителство

Tokyo Electric Power Co. ще поиска от правителството 9.1 млрд. USD, за да избегне неплатежоспособност, съобщи Bloomberg. Компанията оператор на атомната централа Фукушима изразходва големи средства, за да компенсира засегнатите от бедствието с атомната централа.


Това ще бъде първият транш от финансови помощи от Фонда за отговорност при ядрени щети, който беше създаден миналия месец. Очаква се с финансовата помощ Tepco да избегне достигане на отрицателна нетна стойност. Tepco и фондът разработват план, който включва оценка на щетите, които трябва да бъдат компенсирани и преструктуриране на стъпките, които трябва да предприеме компанията. Планът ще бъде представен следващия месец. Това ще подпомогне финансирането на Tepco от държавата, тъй като е вероятно компанията да плати до 4.5 трлн. JPY обезщетения до март 2013 г. .

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK