Трайчо Трайков: Водим преговори с голям инвеститор, който ще строи център за пилоти у нас 

Компания за ремонт и поддръжка на самолети за гражданско въздухоплаване "Луфтханза Техник София" ООД получи втори сертификат за инвестиция клас "А" за инвестиционния проект "Реконструкция и разширение на база за обслужване и ремонт на самолети на летище София. Сертификатът беше връчен от икономическия министър Трайчо Трайков на управителя на компанията Бернд Фрекман. Общата стойност на инвестицията е 25.4 млн. лв., като се очаква да бъдат разкрити нови 180 работни места.


Министър Трайков, каза България води преговори и с голям инвеститор, който да открие европейски център за обучение на пилоти в страната, но не пожела да разкрие кой е инвеститорът.


Целта на инвестиционния проект е разширяване на дейността на съществуващата база за обслужване и ремонт на самолети на софийското летище. "Луфтханза" предприема цялостно реконструиране на Хангар 2 и пристрояване на нова административна сграда свързваща го със съществуващия Хангар 3. Така съоръжението се разширява с две допълнителни линии за базово техническо обслужване на самолети Боинг 737CL и 737NG и на самолети Еърбъс от фамилията А320. След достигане на пълния капацитет, съоръжението ще може да обслужва близо 50 самолета годишно.


"Луфтханза техник София" е смесено дружество на германската "Луфтханза техник", и "Българска авиационна група" - част от групата "Химимпорт".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK