Подобряват се условията за кредитиране на българите с добри доходи

През септември купувачите с добри доходи успяха да се възползват от по-ниските цени на жилищните имоти. Това сочи анализ на Кредит Център за миналия месец.  Условията за кредитиране на надеждните клиенти стават все по-добри, като през последните месеци виждаме подобряването на офертите точно за тези получатели на кредити. Това най-често са клиенти с над 1500 лв. месечен доход и чиста кредитна история.


Тези клиенти освен, че получават по-добри условия по кредитите си, получават и добри оферти за останалите банкови продукти, което се приема добре от пазара и е знак за неговото добро и стабилно развитие в бъдеще, се казва още в анализа.Най-търсени са били ипотечните кредити от 10 000 до 30 000 EUR - 48,8% от всички. След тях се нареждат тези в диапазона от 30 000 до 50 000 EUR, чийто дял е 37,2%. Най-малък е делът на кредитите над 90 000 EUR - 1,6%, както и на най-малките заеми – до 10 000 EUR, които са 1,2% от всички отпуснати заеми.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK