До края на годината общината разполага с 5 млн. лв. за почистване на София

Осемте зони за снегопочистване, обхващащи 24 района, на които е разделена София, са готови за зимния сезон. Това съобщи зам.-кметът на Столична община Мария Бояджийска. Бюджетът на Столична община за почистване е 18 млн. лв., като от тях 14.1 млн. лв. са за почистване на града, 2.8 млн. лв. са за републиканската пътна мрежа, каза още Бояджийска. От тези 14.1 млн. лв. до сега са изразходени 9 млн. лв., а до края на годината остават още 5 млн. лв., каза още тя.


Бояджийска провери изправността на техниката на една от фирмите за снегопочистване, която отговаря за снегопочистването в районите Надежда, Сердика и  Илинден. Фирмата разполага с 18 снегорини, 25 снегопочистващи машини и 2 челни товарача. Проверката е показва, че машините са налични и достатъчни за тези три района. 


Общият брой на всички снегопочистващи машини в столицата е 173, като за републиканската пътна мрежа и за общинските пътища, има отделни договори и допълнителна техника, каза още зам.-кметът.  

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK