Почти без коментар:  Христо Стоичков ще открие конференция за работната сила

Група на ЕНП в Европейския парламент


Преса и комуникации


Българска пресслужба

"Мобилност на работниците в рамките на общия европейски пазар в условия на криза - със или без румънски и български работници?"На 20 октомври т. г. в сградата на Европейския парламент в Брюксел ще се проведе публично изслушване на тема "Мобилност на работниците в рамките на общия европейски пазар в условия на криза - със или без румънски и български работници". Организатори на конференцията са  българският евродепутат Илиана Иванова от Групата на ЕНП (ГЕРБ) и румънските й колеги Мариан-Жан Маринеску и Елена Бъсеску.


Форумът ще бъде открит от председателя на Групата на ЕНП в ЕП Жозеф Дол, от Христо Стоичков в качеството му на почетен консул на България в Каталуния и от румънския оперен певец Костел Бусуйок.


Почетният консул на България в Каталуния Христо Стоичков ще открие конференция на тема "Мобилност на работната сила в общия пазар в условията на криза", която ще се проведе в четвъртък в европарламента в Брюксел. Тя се прави по инициатива на евродепутата от ГЕРБ Илиана Иванова. С него ще бъде и социалният министър Тотю Младенов, съобщи пресотделът на партия ГЕРБ."Стоичков отдавна се включи в битката срещу ограниченията за български и румънски работници в ЕС. За конференцията се прави специален клип с головете му. Ще бъде осигурен и преводач, който "да се справи" с думите на Стоичков", пише по повод новината в. "24 часа".


Трудно е да се коментира подобно съобщение. Христо Стоичков влезе активно в българския политически живот в последните няколко седмици в подкрепа на управляващата партия, а изявите му са рамо до рамо с премиера Бойко Борисов. "Люн" или "уин" е тази ситуация - не се нагърбваме да прогнозираме. Ако някой пък би изпитал облекчение от това - румънците са заложили на оперен певец. И на горещата дъщеря на румънския президент Траян Бъсеску - Елена, бивша манекенка. Не става ясно само защо темата на конференцията съдържа фразата "със или без румънски и български работници". Ясно е, че е без.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK