Бивши съветски републики подписаха договор за свободна търговия

Споразумението влиза в сила от 2012 г. и цели да направи икономиките на тези страни по-конкурентоспособниРусия и седем други бивши страни-членки на Съветския съюз подписаха споразумение за свободна търговия, според който митата и таксите за редица стоки ще бъдат премахнати. Договорът беше обявен след преговори в Санкт Петербург. Другите участници в пакта са Украйна, Беларус, Казахстан, Армения, Киргизстан, Молдова и Таджикистан. До края на годината могат да се присъединят и Узбекистан, Азербайджан и Туркменистан.


Споразумението ще влезе в сила през 2012 г. и според министър-председателят на Русия Владимир Путин ще направи икономиките на тези държави по конкурентоспособни. Включването на Украйна е от особена важност, тъй като досега страната се опитваше да изгради по-тесни връзки със страните от Европейския съюз. Сегашното правителство на страната на президента Виктор Янукович обаче е настроено проруски.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK