Гърция отново стачкува

Гърция е изправена пред генерална стачка заради съкращенията на държавните разходи. Очаква се тя да спре повечето публични услуги, да стане причина за затварянето на офиси и магазини, предава BBC.


Същевременно самолети, влакове, автобуси, таксита и камиони няма да извършват дейност. За първи път и собствениците на малък бизнес и магазинери ще вземат участие в стачката. 48-часовата стачка идва по време, в което гръцкият парламент се приготвя да гласува последния кръг строги икономически мерки, включително за увеличение на данъците, намаляване на заплатите и на закриване на работни места.


Стачката в сряда и четвъртък е призована от двата най-големи профсъюзи, защитаващи интересите на служители в частния и държавен сектор. Гърция се бори да намали големия правителствен дефицит на фона на страховете, че може да изпадне в неплатежоспособност. В страната имаше стачки в почти всеки сектор на икономиката, като се започне от служителите по събиране на смет до служителите на правителствените министри.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK