КЗК отмени заповед на Мирослав Найденов

Причината е, че министъра е отстранил "Обединение "ФРП" от участие в обществена поръчка по програма САПАРД Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразна заповед на Министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов в частта й, с която "Обединение "ФРП" е отстранено от участие в процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет "Извършване на последваща оценка на Програма САПАРД".


Според антимонополния орган Найденов незаконосъобразно е отстранил "Обединение "ФРП" от процедурата на основание, че не отговаря на предварително обявените изисквания.


КЗК счита, че съгласно приложената методика срокът за изпълнение на поръчката, предложен от участника, е изготвен съобразно изискванията на министъра на земеделието. Самото основание за отстраняване на участника не съдържа ясна обосновка на мотивите на изборната комисия за това решение, са мотивите на комисията.


КЗК връща преписката на Найденов за продължаване на процедурата от етап оценка и класиране на офертите при спазване на мотивите в решението.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK