"Феърплей пропъртис" отчете 2.6 млн. лв. печалба за деветмесечието

Феърплей пропъртис" АДСИЦ приключва деветмесечието на 2011 г. с положителен финансов резултат в размер на 2.631 млн. лв. Приходите от дейността на компанията възлизат на 26.244 млн. лв. и нарастват с 32% спрямо размера им в края на същия период на миналата година.


От тях 91% или 23.994 млн. лв. са  от отчетените продажби на 136 апартамента в комплексите "Санта Марина" в Созопол, "Св. Иван Рилски" в Банско и "Марина Хил" в Черноморец.  Другите приходи на дружеството се формират от  приходи от наем и експлоатация на инвестиционни имоти. За деветмесечието фондът е сключил  нови  договори за продажба на 115 апартамента с обща разгъната застроена площ от 9867 кв. м и на обща стойност от близо 26 млн. лв. с ДДС.


От тях 91% или 23.994 млн. лв. са  от отчетените продажби на 136 апартамента в комплексите "Санта Марина" в Созопол, "Св. Иван Рилски" в Банско и "Марина Хил"в  Черноморец.  Другите приходи на дружеството се формират от  приходи от наем и експлоатация на инвестиционни имоти. За деветмесечието фондът е сключил  нови  договори за продажба на 115 апартамента с обща разгъната застроена площ от 9867 кв. м и на обща стойност от близо 26 млн. лв. с ДДС.
"ФеърПлей Пропъртис" АДСИЦ е най-голямото по активи дружество за секюритизация на недвижими имоти (без земеделска земя) и второто по този показател сред първите десет АДСИЦ на БФБ, инвестиращи в недвижими имоти.


"ФеърПлей Пропъртис" АДСИЦ е листвано на БФБ - София, на 17 февруари 2006 г. Основен акционер в дружеството е "Феърплей интернешънъл" АД с 64.58 % дял в капитала. Останалите акционери са институционални инвеститори (10 пенсионни, 20 договорни фонда и инвестиционни дружества) и над 340 физически и юридически лица, дребни инвеститори.Към края на 2010 г. инвестиционният портфейл на "Феърплей пропъртис" АДСИЦ включва 10 проекта от различни пазарни сегменти. Общата разгъната застроена площ е 381 хил. кв. м. Инвестициите на дружеството са в размер на 192 млн. лв.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK