Токуда Банк ще увеличи капитала си с 8 млн. лв.

Акционерите на Токуда Банк са взели решение за увеличение капитала на банката. На извънредно общо събрание е гласувано да бъдат емитирани 800 хил. поименни безналични акции на стойност 10 лв. всяка или общо 8 млн. лв., които могат да бъдат закупени само от настоящите акционери. Поради доброто финансово състояние на корпорация "Токошукай" акциите ще бъдат придобити в най-краткия законов срок от един месец, съобщиха от трезора.


Акционерите са гласували и промени в надзорния съвет. За председател е бил избран Артър Стърн. Ейджи Йошида, който живее над 30 години в България, става заместник-председател, а Кацуюки Носо - член на съвета. Тези промени са продиктувани, от една страна, от желанието да се редуцират ангажиментите на Румен Сербезов, който от самото начало е основно ангажиран с болница "Токуда". От друга страна е и желанието банката да се развива в посока реализация на големи международни проекти, каквато е и отговорността на Стърн, уточниха от банката.


Токуда Банк АД е с положителен финансов резултат за 9-месечието на 2011 г., подобрено качество на кредитния си портфейл и увеличение на привлечения ресурс, съобщиха още от трезора.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK