Цветанов: Бюджетът на МВР ще е с 6-7 млн. лв. по-малко

Бюджетът на МВР за 2012 г. ще е с около 6-7 млн. лв. по-малко в сравнение с 2011 г. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в Министерския съвет, цитиран от Агенция "Фокус" . Предложението на МВР е техният бюджет да бъде 999 млн. лв. Тази година са изхарчени 1.6 млрд. лв.


Предвижда се и сумите за ДАНС и Министерство на отбраната да бъдат леко ограничени. Целта е тези средства да се пренасочат към сектори, които са обявени като приоритетни за следващата година, коментира Цветанов. Той посочи, че един от тези сектори е образованието, като по думите му пренасочването на пари в тази област е съвсем резонно.


Има пълно разбиране от всичките колеги, които са в сектор Сигурност, каза Цветанов. Той коментира, че през следвщата година ще се засили кандидатстването по оперативни програми, за да се подпомогне финансирането на отделните структури в системата за сигурност. В същото време МВР ще се опита и да намали разходите си, например тези за използването на специални разузнавателни средства.


Цветанов напомни, че вече са забранени договорите за дарения с физически и юридически лица и това се прави за първи път в системата за сигурност.Във връзка с тази мярка постъпленията за министерството се свиват допълнително с около 10-15 млн. лв., посочи той.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK