През пролетта H&M ще отвори магазини в София и Варна

Шведската модна верига Hennes&Mauritz (H&M) ще открие два магазина в България през пролетта на 2012 г. Първият ще е в The Mall в София, а вторият - в Grand Mall във Варна, съобщиха от Colliers International. Шведската верига вече има подписан договор и с варненския мол. H&M търси варианти за откриване на още един магазин в София, както и за навлизане в Пловдив и в Бургас.


На две нива в София


H&M е наел площ от над 2400 кв. м в The Mall, където доскоро беше ESPRIT. Oт Colliers казват, че за навлизането на шведската компания в мола е избран доста екзотичен вариант, свързан с преместване на наематели, окрупняване на магазини и свързване на две нива. Почти всички наематели, засегнати от навлизането на шведската марка, вече са преместени до второстепенния вход на The Mall. Консултантите твърдят, че и тези наематели са доволни и че избраният вариант е най-добрият. Предвид факта, че миналата година имаше протести в мола, най-вероятно преместените наематели са компенсирани с предоговаряне на по-нисък наем. От друга страна, ключовият наемател ESPRIT е преместен на 3 пъти по-малка площ. Засега обаче очакванията са, че след откриването на H&M трафикът на клиентите в The Mall да се подобри.
Подобряване на заетостта във Варна


Във Варна магазинът ще бъде с малко по-малка площ от този в София. В Grand Mall шведската компания е наела малко над 2200 кв. м. "С новия магазин на H&M заетостта на Grand Mall ще достигне до 77%", коментира Стивън Клийвър, управител на Grand Mall. На българския пазар шведският моден гигант, основан през 1947 г., ще предложи пълен асортимент от дамски, мъжки и детски колекции и аксесоари. Миналата година H&M стъпи в Турция и Румъния, като до момента оперира на 41 пазара с над 2200 магазина.


В очакване и на New Look


През следващата година се очаква магазин у нас да отвори и британската марка New Look. Предвид факта, че "Фурлис" държи правата за продажбите у нас, а това е компанията, през която ИКЕА влезе в България, се очаква, че британската марка ще бъде представена в проекта Sofia Ring Mall. Той се строи точно до ИКЕА на Околовръстното на София. "Инвестициите в ИКЕА и в Sofia Ring Mall ще са повече от 100 млн. EUR. Те ще са най-голямото гръцко търговско капиталовложение в България", каза на откриването на мебелния магазин изпълнителният председател на съвета на директорите на "Фурлис груп" Василис Фурлис.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK