Hyundai спечели Златната награда EuroCarBody за 2011 с  i40

Hyundai спечели Златната награда EuroCarBody за 2011 с  i40

©
Hyundai спечели главната награда, която се счита за най-високото отличие в автоиндустрията, още при първото си участие в конкурса. Домакин на проявата беше Automotive Circle International – организация, включваща главните доставчици и производители на автомобили. Носителите на различните призове бяха определени от над 500-те присъстващи делегати, сред които имаше експерти от автоиндустрията от цял свят. Съдиите оцениха напредничавото машиностроене и ефективната разработка на материали, както и производствената ефективност на модела i40, който събра 37.98 при максимум 50 точки. Най-сериозният му съперник, който се нареди втори - Audi A6, завърши с 35.86 точки, а Mercedes B-Class остана трети с 34.66 точки. Използването на високоякостна стомана и подобрени съединителни елементи в конструкцията от Hyundai означава, че лекото купе на i40 се отличава с висока ефективност на абсорбиране на енергия, което осигурява по-голяма сигурност на пътниците в случай на катастрофа – характеристики, оценени от журито.


В конкурса участваха модели на Audi, BMW, Ford, Mazda, Mercedes-Benz, Nissan, Opel, Land Rover и Volkswagen.Алън Ръшфорт, старши вицепрезидент и генерален директор на Hyundai Motor Europe, коментира събитието така: "Спечелването на Златната награда EuroCarBody е доказателство за стремежа ни да осигурим най-високото ниво на безопасност на клиентите на Hyundai. Моделът i40 наскоро беше удостоен с пет звезди в краш тестовете на Euro NCAP и тази последна награда показва още веднъж, че нашата технология е лидер на пазара. Ще продължим да се стремим към още по-добри технологии за защита на пътниците и към подобряване на всички аспекти от представянето на колата."Hyundai i40, който се предлага във вариант комби, а от края на годината – и като седан, е проектиран и разработен в Европа специално за европейския пазар. Широкообхватният пакет на Hyundai "5 години тройна грижа" осигурява на европейските купувачи на i40 абсолютно спокойствие, предлагайки петгодишна гаранция без ограничение на пробега, пет години безплатна пътна помощ и пет години безплатни прегледи на техническото състояние на колата.


Hyundai Motor Company бе един от шестте официални партньора на ФИФА за организирането на Световното първенство през 2010 година в ЮАР. Сътрудничеството между корейския автомобилостроител и световната футболна централа датира от 1999 година и според последния дългосрочен договор ще продължи поне до 2022-ра. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK