"Икономист": Българите искат още от същото

Българите казаха: Още от същото, моля", пише британското издание "Икономист", коментирайки провелите се в неделя президентски и местни избори у нас. Списанието казва, че при почти пълно преброяване на гласове е ясно, че гласувалите одобряват статуквото.


Изборът на българите според "Икономист" се случва, въпреки все по-мрачните икономически перспективи и изборната кампания, белязана от грозни епизоди на расово мотивирани безредици. Изданието порчертава, че все пак е хубаво, че въпреки недоволството на избирателите, те не търсят спасение в крайната десница.


"Резултатът подсилва мандата на Борисов за следващите 2 години. Без заплаха от президентското вето, силният човек в България е свободен да реализира плановете си за подобряване на разпадащата се транспортна инфраструктура и зрелищна борба с корупцията. Но това няма да е лесно. Както показаха безредиците, строежът на пътища не означава много, докато расте безработицата и слабият растеж заплашва да се превърне в рецесия. А масовите обвинения за купуване на гласове на тези избори показват, че много има се прави и по линия на корупцията", посочва "Икономист".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK