Най-сетне започва пръскането срещу комари и кърлежи

След 20 ч. тази вечер започва пръскане на зелените площи срещу комари и кърлежи в районите Кремиковци, Нови Искър и Надежда, съобщи пресцентърът на Столична община. Пръскането започва от тези райони, той като те пострадаха най-много при проливните дъждове и са най-добри средища за развъждане на вредните насекоми. Препаратът е съобразен с присъствието на хора и домашни любимци, казват от общината, но все пак съветват гражданите през първите две часа след пръскането да не влизат в зелените площи и да не пускат кучетата си. На местата, където е пръскано, ще бъдат поставени табели.


Пръскането ще се извършва предимно вечер поради високите дневни температури по съгласуван предварително график между общината и фирмата.


Днес е бил сключен договор с класираната на първо място фирма - ЕТ "Дезинсекция и деритизация – Мая Манолова". Фирмата е била избрана след проведена процедура на договаряне с покана по Наредба за възлагане на малки обществени поръчки. Тази фирма е предложила най-ниска цена за обработка на 1 декар.


По договор пръскането трябва да продължи 30 дни, като през периода ще бъдат обработени над 4000 декара паркове и градини. При подходящи климатични условия фирмата има амбицията да скъси срока наполовина.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK