Трамваят като пощенска кутия

Все още, както и преди години, можете да си пуснете писмото чрез трамвая. Стига мотрисата да има такава кутия

Трамваят като пощенска кутия

© "Дневник"Преди много години в София имаше пощенски кутии, в които гражданите пускаха писмата си. По-късно от съображения за сигурност те бяха премахнати. Останаха само тези в пощенските клонове и в трамваите.
Имам въпрос към уважаемата редакция: Могат ли да се пускат сега писма в трамваите? На кои линии? Кой ги събира? Кога и колко често?
Благодаря ви предварително.


Любомир Попов


В София продължават да събират писма, пуснати в пощенските кутии на по-старите трамвайни мотриси, в пощенски кутии, които има от години на няколко оживени кръстовища в града, както и в кутиите пред пощенските станции в отделните квартали. Те се събират ежедневно на два пъти сутрин и привечер, а от трамваите постоянно, увери Василка Узунова, ръководител на отдел "Пощенски услуги продажби" към "Български пощи".
По думите й, заради интернет пощенската кореспонденция силно е намаляла, но въпреки това всеки ден се събират писма от 437 такива улични и трамвайни кутии. На всяка от тях е указано времето на събирането на писмата, но от трамваите те се взимат от дежурни през целия ден на три от най-оживените кръстовища - при Халите, на пл. "Македония" и в "Красна поляна", както и късно вечерта при прибирането на мотрисите в депото. Така че няма опасност да се загубят писмата на софиянци, ако ги пуснат в някоя от тези пощенски кутии, категорична е Узунова.


Не всички трамвайни мотриси в София обаче имат такива кутии. От уличните кутии на оживените кръстовища писмата се събират обичайно в 8 и в 17 часа, а с по-дълго "работно време" са импровизираните трамвайни пощенски "гишета".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK