ДОИ и ДОТИ стават СДОТО

Българският парламент гласува на второ четене промените в закона за МВР, с които двете служби за подслушване се обединяват в една специализирана дирекция, а не в нова агенция извън шапката на ведомството, каквито бяха първоначалните намерения на управляващите. ДОИ /Дирекция "Оперативно издирване"/ и ДОТИ /Дирекция "Оперативно техническо издирване"/ вече ще се наричат СДОТО /Специализирана дирекция "Оперативни технически операции"/. Така реформата в МВР върви по стъпките на "Хождение по буквите" на Валери Петров, но с обратен знак - в стихотворението на левия по убеждения поет отдел "Четмо и писмо" се разделя на отдел "Четмо" и отдел "Писмо".


С приетите поправки в закона основните структури на МВР ще има главни, специализирани и областни дирекции, както и няколко института - Академията на МВР, Медицинският институт на МВР и Научно-изследователските и научно-приложните институти.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK