Осем конференции на БСП в София, Станишев обича социалистите от "Възраждане"

В София се провеждат осем отчетно-изборните конференции на БСП преди общопартийния конгрес - на районите "Триадица", "Възраждане", "Изгрев", "Красна поляна", "Красно село", "Оборище" и "Искър".


В централата на ул. "Позитано" едновременно ще вървят сбирките на район "Триадица" и "Възраждане". При социалистите от "Триадица" ще бъде само председателят на градската организация Румен Овчаров. Конференцията на възраждане обаче ще посети лично лидерът на БСП Сергей Станишев. Там ще бъде и председателят на Народното събрание Георги Пирински.


В неделя са конференции на районите "Витоша" и "Средец". Така приключва отчетно-изборната кампания в София и ще станат ясни всички делегати на конгреса на БСП и на градската конференция. Те са важни, защото форумът на социалистите в края на ноември, освен че ще промени устава на партията и ще препотвърди председателя й, ще приеме нова програма.


Тази програма има значение за развитието на България - очаква се на парламентарните избори догодина БСП да има втората по големина парламентарна група. Ако ГЕРБ - партията на столичния кмет Бойко Борисов, сочена за победител от социолозите, не успее да спечели достатъчно депутатски места или не може да направи коалиция, за да състави правителство, мандатът ще отиде в БСП.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK