Център за малки и средни фирми работи на "Ситняково"

Всички фирми, регистрирани или работещи на територията на София могат да получат експертна помощ и да бъдат подпомогнати за кредит от търговските банки. От създаването си до днес общинският гаранционен фонд към Столичния общински съвет е помогнал да бъдат отпуснати банкови заеми за над 25 млн. лева на малки и средни предприятия. Фондът, в който се заделят 10 на сто от парите, получени от продажба на общинско имущество, гарантира пред банките до 50% от кредита, но не повече от 60 000 лева. До момента са подпомогнати над 200 фирми.
От вчера вече работи и информационен център към фонда на столичния пазар "Ситняково", открит от шефа на БНБ Иван Искров, Ирина Йорданова - председател на Съвета по управление на фонда, директори на банки-партньори.
Два са начините за получаване на помощ от фонда. Единият е да изпрати фирмата до банка, след като предварително е проучено състоянието й и в писмо фондът дава съгласието си да стане неин гарант по заема. В другия случай самият трезор изпраща предложение до фонда за гаранционна подкрепа, придружено с одобрения от нея фирмен кредит.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK