Коя е правилната посока за българския туризъм

Кадър от кръглата маса, посветена на журналистиката

© Николай Николов

Кадър от кръглата маса, посветена на журналистикатаМоже ли да се намери компромис между опазването на природата и развитието на туризма? С амбицията да потърси отговори на този сложен въпрос, застанал в основата на поредица от протести и конфликти между институции, граждани и инвеститори, ще се заемат професионалисти и заинтересовани любители на поредната среща от инициативата "Chivas 12 стола", която ще се проведе на 30 май. 


Във фокуса на кръглата маса ще бъдат още темите за управлението на българския туристически продукт, има ли нужда той от отделно министерство, което да се грижи за развитието му, ще може ли браншът да се пребори за единна, по-ниска ставка на ДДС и другият вечен въпрос за българския туризъм - как да бъдат стимулирани и привличани качествени кадри в сектора.


На сайта на инициативата chivas12.bg вече е отворено гласуването за това кои професионалисти от сферата на туризма (членове на браншови организации, университетски преподаватели и управляващи хотели и комплекси) да застанат на кръглата маса на Chivas. Можете да дадете своя вот за тези, чиито гледни точки към проблемите бихте искали да чуете. Най-активните посетители на сайта, които задават въпроси или оставят коментари, ще бъдат поканени да застанат срещу експертите, за да обсъдят лошите и добрите практики в бранша. Тъкмо това е идеята на инициативата "12 стола" -  да противопостави визиите за развитието на туризма на хората, които могат да говорят от позицията на опита и хората, които имат идеи как секторът може да се обнови. 
Събитието на тема "Туризъм" е деветото в поредицата, която събира професионалисти и млади хора с интерес в дадена сфера. Досега бяха проведени разговори на тема "Архитектура", "Технологии", "Реклама", "Икономика", "Журналистика", "Изкуство", "Право" и "Строителство".


За кои хора можете да гласувате да вземат участие в дискусията:


- Благой Рагин, председател на Българската хотелска и ресторантьорска организация
- Витан Иванов, председател на Софийски Туристически район
- Доц. д-р Георги Матеев, председател на Колежа по туризъм в Благоевград
- Георги Пампоров, член на УС на Българската асоциация по алтернативен туризъм
- Десислава Димитрова, търговски директор на Мурите Клуб Хотел
- Димчо Тодоров, председател на Българската асоциация на експертите в туризма
- Елена Иванова, председател на УС на Съюз на собствениците- Слънчев бряг
- Златко Златанов, учредител и председател на сдружението на хотелиерите и ресторантьорите
- Иван Ангелов, управител на "Фантастик хотелс"
- Илияна Щерева, член на УС на Туристическа асоциация Банско
- Кирил Ацев, директор на "Турист сервиз холдинг"
- Мария Таушанова, секретар на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK