Рада Москова написа пиеса за 80-годишния юбилей на Таня Масалитинова

Рада Москова написа пиеса за Таня Масалитинова, вдъхновена от сценичното присъствие на актрисата, която скоро ще навърши 80 години. Творбата е озаглавена "Люляци и палачинки". Текстът не е буквален прочит на биографията на Масалитинова, но "аристократката по дух", както я наричат повечето й колеги, има общи житейски и творчески прилики с главната героиня. Нейната съдба е отражение на днешния ден с всичките му противоречия.

Режисьор на юбилейния спектакъл ще е Асен Шопов, избран специално от юбилярката. Сценографията и костюмите са дело на Цвета Маринова. На рожденичката ще партнират Мария Стефанова, Ева Волицер и Петър Гюров. "Радвам се на творческото и житейското си дълголетие. Благодарна съм на всичките си колеги за партньорството през годините, а на Рада Москова - поклон за хубавата пиеса, посветена на кръглата ми годишнина", коментира Таня Масалитинова.

Премиерата на "Люляци и палачинки" ще е на 11 април в театър "Галерия" на бул. "Витоша" 15.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK