Базари на открито ще отбележат Световния ден на книгата

С книжни пазари на открито в София в неделя и в понеделник Асоциацията на българските книгоиздатели, Столичната община и Националният център за книгата и авторското право ще отбележат Световния ден на книгата - 23 април.

Базарите ще бъдат пред Народния театър "Иван Вазов". Организирани са и срещи с автори и издатели, които ще представят нови книги.

Издателство "Пан" - Велико Търново, ще представи няколко нови книги: "Цариградски изгреви" и "Нощ в Кабиле" - два романа на Димитър Мантов; "Далечно, хубаво и чисто" - сборник с разкази на Генчо Стоев; "Линди" - роман от Здравка Евтимова; "Знаци на въображението" от Тадеуш Ливяк.


Евгени Павлов-Клостерман ще представи книгата си "Панчо Владигеров", издадена от издателство "Музика".

Лично пред читателите ще представят нови книги и издателите от издателство "Весела Люцканова".

Световният ден на книгата и авторското право се чества от 1996 година по инициатива на ЮНЕСКО. Денят 23 април е избран като дата, на която са родени редица изтъкнати творци, сред които Шекспир, Сервантес, Набоков.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK